dimecres, 3 de setembre del 2008

SOM UNA NACIÓ, VOLEM ESTAT PROPI

Sota el lema “SOM UNA NACIÓ, VOLEM ESTAT PROPI”, diferents representants de les principals entitats civils de Catalunya han exposat els seus arguments pels quals convoquen a la societat a manifestar-se per un Estat propi el proper 11 de setembre, a les 5 de la tarda, a la Pl. Urquinaona de Barcelona.

Joel Joan, representant la Plataforma Sobirania i Progrés ha declarat l'esgotament de la via autonomista; “la via estatutària està morta” ha expressat Joan, mentre que Elisenda Romeu, de la Plataforma pel Dret de Decidir ha manifestat la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació per aconseguir l'Estat propi.


Al seu torn, Pedro Morón de la Fuente, president de Catalonia Acord i de la Casa d'Andalusia de Sant Boi, ha posat de manifest les discriminacions en infraestructures que Catalunya pateix respecte altres comunitats autònomes, posant per exemple l'arribada del “AVE” a Granada (on ell va néixer), o la construcció d'un metro en una ciutat que no arriba als 500.0000 habitants (xifra que determina la necessitat d'aquest tipus d'infraestructura), o l'autovia que s'està construint cap a la població de Motril. Per a Morón, un ciutadà del Baix Llobregat (on ell viu), també hauria de poder gaudir d'una inversió en infraestructures adequades, per això creu que “Catalunya necessita Estat propi”.

Isabel Pallarès, Secretària Confederal de la Intersindical-CSC, ha esmentat la necessitat de tenir una marc laboral català, que pugui determinar les eines per fer front als problemes laborals de Catalunya.

Des del camp de l'esport Sergi Blàzquez, vice-president de la Plataforma pro-Seleccions Catalanes ha evidenciat la conveniència de tenir Estat propi per a poder competir amb seleccions pròpies, tal i com han pogut fer les nacions amb Estat en els darrers Jocs Olímpics a Beijin.

Diego Arcos, en representació del Casal Argentí a Barcelona i del Col·lectiu Immi.Cat ha manifestat que “qualsevol llei d'immigració catalana seria millor que la llei d'immigració espanyola”. En relació a l'Estat, Arcos ha expressat que preferiria que la seva filla “fos ciutadana de Catalunya i no súbdita del Regne d'Espanya”.

Finalment, han manifestat l'adhesió de les seves entitats a la convocatòria Joan Marc Passada, de la Comissió del centenari de la senyera estelada, “perquè l'Estat propi és la millor manera de visibilizar l'esperit de la Comissió” i Josep Castany, representant l'entitat Catalunya Acció “perquè serà una manifestació de la societat civil i no hi haurà partits polítics”, i “el lema és inequívoc, no està subjecte a interpretacions ni eufemismes”.

Barcelona, dimecres 3 de setembre

Amnistia Internacional

Una entrevista sobre la Feria de Abril de Barcelona