dimarts, 22 d’abril del 2008

Emotiu homenatge de UGT i CDC al santboià Miquel Puig i Vargas

La Unió General de Treballadors (UGT) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van rendir un emotiu homenatge a Miquel Puig i Vargas el passat dia 17 d’abril a la Sala d’Actes de la seu central de dit sindicat a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona.
Van estar presents en l’acte, el Secretari General de UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Suárez i el Secretari General de CDC Artur Mas i Gavarró. També van assistir altres destacades personalitats del món de la política i el sindicalisme, com l’exconseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya Antoni Comas o Josep Maria Violant, exdirector de l’empresa pública ADIGSA, amics i companys de treball ambdós del finat.
A la sala d’actes de UGT, omple al complet, es van veure també alguns regidors i exregidors de l’ajuntament de Sant Boi i una àmplia representació de l’agrupació local de CDC de Sant Boi, partit en què militava des de principi dels anys 90 Miquel Puig.
També van assistir a l’acte molts amics i antics companys que van formar part, com ell, de la Lliga Comunista Revolucionària (LCR) i que ara pertanyen també a altres partits polítics. Va obrir l’acte la filla del Miquel, Lara Puig i Barba, -que en tot moment va estar acompanyada per la seva mare, esposa del traspassat- amb un sentit discurs sobre la figura del seu pare, a qui va considerar el seu amic i mestre, ressaltant davant de tot com se sentia d’orgullosa d’haver-ho tingut com a pare. Discurs que va emocionar tots els assistents per venir d’una persona tan jove i que demostrava unes conviccions molt fortes i un tarannà amb què va fer sobrat honor a l’homenatjat. Per la seva banda l’exconseller Antoni Comas, va ressaltar alguns dels valors humans de Miquel Puig, com el seu compromís social, la seva camaraderia, la seva intel·ligència natural i la seva capacitat d’anàlisi i treball.
L’arquitecte santboianos i amic personal del traspasat, Pere Pugés, va catalogar a Miquel Puig com ‘el primer santboià que és va manifestar antifranquista en els anys 60, la qual cosa li va costar anar a la presó’. L’exregidor socialista va apuntar també que poc abans de morir li havia fet una entrevista per a un llibre de pròxima aparició.Tant el secretari General de UGT, Josep Maria Álvarez, com el de CDC, Artur Mas, van anteposar en llargs discursos la qualitat humana i la capacitat d’anàlisi de Miquel.

Publicat a Nas de Barraca abril 2008

Amnistia Internacional

Una entrevista sobre la Feria de Abril de Barcelona