divendres, 10 d’octubre del 2008

Catalanofòbia Extremenya

Llegeixo amb estupor i sorpresa la següent notícia en la premsa diària:“La Junta Extremadura presentarà aquesta setmana una querella criminal contra el regidor d'ICV-EUiA Lluís Suñé i l'exdiputat ERC Joan Puig pels afirmacions "ofensives per als extremenys" fetes durant l'estiu passat, d'acord amb el que disposa l'article 543 del Codi ‘Penal', que "castiga a qui ultratja o ofèn Espanya o les comunitats autònomes".
Immediatament em recordo d'una frase pronunciada pel meu bon amic, ja traspassat, Francesc Ferrer i Gironès: “Les campanyes anticatalanes són l'expressió de la impotència dels espanyols per assimilar-nos. La seva incapacitat de seduir-nos políticament i culturalment els provoca la catalanofòbia, per la qual cosa només s'imaginen l'assoliment dels seus objectius imperials pel sistema de violència”.
La citació correspon al seu llibre “Catalanofòbia, el pensament anticatalà a través de la història”, editat al gener del 2000, i que guardo en la meva biblioteca com un tresor. Ferrer i Gironès m'ho va dedicar l'any 2003 amb gran efusivitat. Dedicatòria que anava acompanyada de no poca sorpresa pel fet que un andalús de naixement, li confessara haver llegit el seu llibre en profunditat. Des d'aquell dia vam ser amics i còmplices.
Aquest article 543 del Codi Penal no està escrit per a Catalunya. Els espanyols recalcitrants i xenòfobs de “la roja y gualda” es creuen en el dret inqüestionable de macular, vilipendiar, robar i insultar tots els catalans en qualsevol moment que es preste, sense que cap català digui ni aquesta boca és meva. Això demostra que en el subconscient d'aquests extremenys de pobres mires, subjeu un antic sentiment imperialista, quan la realitat és que Extremadura ha estat i continua sent una ‘región de España' mantinguda i alimentada per les comunitats autònomes de l'Est (llegeixi's Catalunya, València i les Illes Balears).
A Extremadura faltat d'indústria, de turisme i d'una cultura d'acord amb els temps, malgrat que els seus nens tinguin més ordinadors que els d'aquí, els seus governants han demostrat ser els més medradors de l'Estat Espanyol amb diferència i, per descomptat, els que més han insultat i espoliat a Catalunya en els últims 30 anys. Bona prova d'això és l'insofrible “catalanófobo” Rodríguez Ibarra, el qual descansi en pau políticament.
Aquests extremenys que es queixen d'un tímid i suposat insult de dos catalans, són els mateixos als què no els agrada barrejar-se amb els andalusos perquè ens cataloguen de “ordinaris i festers”. Ells són més seriosos. Per això s'apropien dels impostos aliens amb molta més serietat i se senten ofesos quan els insinuen que són els màxims mendigants del país. Si trobo a les llibreries algun exemplar d'aquest llibre del meu amic Ferrer i Gironès, prometo enviar-l'hi al impulsor de la querella Senyor Guillermo Fernández Vara, president regional i primer secretari del partit a Extremadura. A veure com se li queda el cos.
Pedro Morón de la Fuente
President de Catalònia Acord


Amnistia Internacional

Una entrevista sobre la Feria de Abril de Barcelona