dimarts, 22 d’abril del 2008

Emotiu homenatge de UGT i CDC al santboià Miquel Puig i Vargas

La Unió General de Treballadors (UGT) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) van rendir un emotiu homenatge a Miquel Puig i Vargas el passat dia 17 d’abril a la Sala d’Actes de la seu central de dit sindicat a la Rambla de Santa Mònica de Barcelona.
Van estar presents en l’acte, el Secretari General de UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Suárez i el Secretari General de CDC Artur Mas i Gavarró. També van assistir altres destacades personalitats del món de la política i el sindicalisme, com l’exconseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya Antoni Comas o Josep Maria Violant, exdirector de l’empresa pública ADIGSA, amics i companys de treball ambdós del finat.
A la sala d’actes de UGT, omple al complet, es van veure també alguns regidors i exregidors de l’ajuntament de Sant Boi i una àmplia representació de l’agrupació local de CDC de Sant Boi, partit en què militava des de principi dels anys 90 Miquel Puig.
També van assistir a l’acte molts amics i antics companys que van formar part, com ell, de la Lliga Comunista Revolucionària (LCR) i que ara pertanyen també a altres partits polítics. Va obrir l’acte la filla del Miquel, Lara Puig i Barba, -que en tot moment va estar acompanyada per la seva mare, esposa del traspassat- amb un sentit discurs sobre la figura del seu pare, a qui va considerar el seu amic i mestre, ressaltant davant de tot com se sentia d’orgullosa d’haver-ho tingut com a pare. Discurs que va emocionar tots els assistents per venir d’una persona tan jove i que demostrava unes conviccions molt fortes i un tarannà amb què va fer sobrat honor a l’homenatjat. Per la seva banda l’exconseller Antoni Comas, va ressaltar alguns dels valors humans de Miquel Puig, com el seu compromís social, la seva camaraderia, la seva intel·ligència natural i la seva capacitat d’anàlisi i treball.
L’arquitecte santboianos i amic personal del traspasat, Pere Pugés, va catalogar a Miquel Puig com ‘el primer santboià que és va manifestar antifranquista en els anys 60, la qual cosa li va costar anar a la presó’. L’exregidor socialista va apuntar també que poc abans de morir li havia fet una entrevista per a un llibre de pròxima aparició.Tant el secretari General de UGT, Josep Maria Álvarez, com el de CDC, Artur Mas, van anteposar en llargs discursos la qualitat humana i la capacitat d’anàlisi de Miquel.

Publicat a Nas de Barraca abril 2008

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem en un pais que, necessàriament has de morir per tal de que et siguin reconeguts els mèrits.

Amnistia Internacional

Una entrevista sobre la Feria de Abril de Barcelona